BlindrammerKontakt os for et uforpligtende tilbud på gode professionelle blindrammer.

Blindrammer bruges til at spænde et lærrede eller maleriet fast på. Der er kiler i hjørnerne og ved stivere som bruges til opstramning af lærredet. Alt efter hvor stor blindrammen er, monteres der 1 eller flere stivere. Disse stiver kan monteres både lodret eller vandret. Stiverne kan også forme et kryds på bagsiden denne løsning bruges på store lærreder.

Da et lærred ofte er lavet af naturmateriale kan dette materiale give sig lidt over tid, og der bruges killerne til at stramme op igen. Brug en lille hammer og bank forsigtig på kilerne dermed gøres blindrammen lidt stører og derved strammes lærredet op.

De mest almindelige blindrammer er lavet af limtræ. Træet som bruges til produktion af blindrammer er næste altid sorten fyrretræ. Ved de almindelige blindrammer måler rammelisterne 17x42 mm, men der findes også flere forskellige typer som blandt andet er Dobbeltbrede blindrammer og Duo blindrammer.

Der en lang tradition for at bruge af blindrammer og der er fundet tegn på brugen af en slags blindramme til opspænding af malerier helt tilbage til 1500 tallet. Det tidligste blindrammer er lavet af de materialer der var tilgængelige på dette tidspunkt og blindrammerne blev dengang ikke udformet med kiler.

I de sener år er der kommet billige efterligninger fra østen. Dem må man ikke forveksle med den som jeg kalder for almindelige blindrammer. De billige blindrammer fra østen er typisk lavet i et stykke ukendt træ og er oftest  monteret  med plastikkiler der på ingen måde har de fordele som blindramme i limtræ har.

En stor ulempe ved de billige blindrammer er de er lavet af et stykke træ, som i modsætning til blindrammer af limtræ vil slå sig og deraf hurtigt blive skæve.

Hos Skipperens Rammer finder du også flotte svæverammer til indramning af blindrammer.